Kiracı Tahliye İhtarnamesine Cevap Örneği

Kiracı Tahliye İhtarnamesine Cevap Örneği

Kiracının tahliye ihtarnamesine cevap örneği için aşağıda yer alan dilekçeden faydalanabilirsiniz.

İHTARA CEVAP VEREN: Ad Soyad TCKN

ADRES                          :

VEKİL : Av. Nureddin İLLEEZ

İHTAR EDEN                  :

VEKİLİ                      :

ADRESİ                         :

KONU                           : Tarafımıza gönderilen …… yevmiye numaralı ihtara cevabımızdır.

AÇIKLAMALAR        :

Sayın Muhatap Ankara Noteliğinin 2023 tarihli ……… Yevmiye No’lu ihtarnameniz tarafımıza ulaşmış olup işbu ihtarnameye cevaplarımızı bildiririz. Şöyle ki:

Tarafınızca gönderilen 03/03/2023 tarihli ihtarnamede taşınmaza ihtiyacınız olduğunuzu belirtmişseniz de bu ihtiyaç sebeplerini belirtmemeniz ve ihtiyaca ilişkin dayanak göstermemeniz ihtiyacınızın zorunlu ve samimi olmadığını göstermektedir.  TBK’nın 351’inci maddesi kapsamında yer alan tahliye sebeplerinin gerçek, samimi ve zorunlu olması gerekmektedir. İspat yükü bu durumu belirten tarafa aittir. Dolayısı ile bu konuda gerçek ve hukuki bir delil sunmadığınız görülmekte tahliye isteminize ilişkin olumlu cevap verme durumumuz bulunmamaktadır.

Tüm bu açıklanan nedenlerle ………………. adresindeki tahliye sebepleri bulunmayan kiracılık ilişkisine bağlı olarak tarafımızın tahliyeye zorlanması sebebiyle tarafınızca hukuka aykırı bir davranışta bulunulması halinde hakkınızda açılacak davalarda yargılama giderleri ve avukatlık masraflarının tarafınıza yükletileceğini hatırlatır, iş bu ihtar vb. taleplerinizin hukuki çerçeveden çıkarak olağanın üstüne çıkması halinede huzur ve sükunu bozmaktan suç duyurusunda bulunacağımızı, maddi ve manevi tazminat davası ikame edeceğimizi ihtar ederiz.

İhtara Cevap Veren Vekili Av. Nureddin İLLEEZ

Sayın Noter; Üç nüshadan ibaret olan ihtarnamenin bir nüshasının muhataba normal tebligat ile tebliğini, bir nüshasının tebliğ şerhiyle tarafımıza iadesini ve bir nüshanın da dairenizde saklanmasını saygıyla arz ederim. 23/03/2023

Tahliye Kavramı

Kiracı tahliyesi, bir kiralık mülkün sahibi tarafından kiracıya sözleşme gereği verilen kira süresinin sona ermesi veya belirli bir nedenle sözleşmenin feshedilmesi sonucu kiracının mülkü terk etmesi veya mülkün sahibi tarafından kiracının mülkten çıkarılmasıdır. Kiracı tahliyesi genellikle kiracının kira sözleşmesinde belirtilen koşullara uymaması veya kira bedelini ödememesi nedeniyle gerçekleşir. Ancak, bazı ülkelerde, kiracı tahliyesi için yasal süreçler ve prosedürler vardır ve kiracının haklarının korunması için çeşitli düzenlemeler yapılır. Özellikle büyükşehirlerde yaşanan sıkıntılar günümüzde çok üst seviyelere çıkmıştır. Örneğin, Ankara hukuk bürosu, yenimahalle avukat ya da çankaya avukat aramaları bu anlamda oldukça popüler hale gelmiştir. Kiraya veren gibi kiracının da hakları olduğu sabittir. Kiracının tahliye ihtarnamesine cevap örneği için aşağıdaki metinden yararlanabilinir.

Kiracinin tahliye ihtarnamesine cevap ornegi
Kiracının tahliye ihtarnamesine cevap örneği

Kiracının Tahliye Edilmesi İçin Gerekenler

Kiracının tahliye edilmesi için gerekenler, dönemin şartlarına göre değişebilir, ancak genellikle aşağıdaki adımların izlenmesi gereklidir:

  1. Kiralık mülkün sahibi, kira sözleşmesinin sona erme tarihini veya belirli bir nedeni (örneğin, kiracının sözleşmeyi ihlal etmesi) belirlemeli ve kiracıya yazılı olarak bildirmelidir.
  2. Kiracı, belirtilen tarihte veya nedenle kiralık mülkten ayrılmazsa, mülk sahibi genellikle kiracıya resmi bir tahliye talebi gönderir.
  3. Kiracı, tahliye talebini reddederse, mülk sahibi genellikle mahkemeye başvurarak tahliye emri çıkartmaya çalışır.
  4. Mahkeme, kiracının tahliyesine karar verirse, kiracı belirtilen sürede mülkü terk etmek zorundadır.

Özellikle kiracının kira sözleşmesinde belirtilen koşullara uymaması gibi nedenlerle tahliye işlemi gerçekleştirilecekse,  yasal prosedürler ve süreçler farklılık gösterebilir. Bu nedenle, kiracılar ve mülk sahipleri, yerel yasal düzenlemeleri ve prosedürleri öğrenmek için mutlak suretle bir avukattan yardım almalıdırlar. Aksi halde usul hükümleri başta olmak üzere hata yapma ihtimali çok yüksek olduğundan beklenen menfaat gerçekleşmeyebilir. Üstüne üstlük maddi manevi zararlar ortaya çıkabilir. Kiracının tahliye ihtarnamesine cevap örneği olarak paylaştığımız metin tamamen örnek olup, somut olaylara göre mutlaka yasal nitelendirmeler ile detaylandırılmalıdır. O yüzden salt Kiracının tahliye ihtarnamesine cevap örneğine bakmak suretiyle bir hukukçu gibi cevap yazılması mümkün değildir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Avukata Sor
1
Whatsapp
Whatsapp
İlleez Hukuk Bürosu olarak size avukatlık ve danışmanlık hizmeti sağlamamız için tıklayıp soru sorabilirsiniz.
Bizi Arayın
Yol Tarifi Al